Παναγιώτης Παπαβασιλείου
Ίασμος Ροδόπης
Η παραγωγή οίνου στη Θράκη έχει μακρόχρονη ιστορία. Ήδη από τα χρόνια του Ομήρου αναφέρονται οι οίνοι της, που την έκαναν διάσημη μέχρι και τα Βυζαντινά χρόνια.
Στην ημιορεινή περιοχή του Ιάσμου, στους πρόποδες της Ροδόπης και στα βόρεια της λίμνης Βιστωνίδας, καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας την ντόπια θρακική ποικιλία Μαυρούδι αλλά και γνωστές ποικιλίες όπως Merlot, Cabernet Sauvignon, Ασύρτικο, Ροδίτη, Μαλαγουζιά.
Τα επικλινή εδάφη με την καλή αποστράγγιση και την μέγιστη απορρόφηση της ηλιοφάνειας δίνουν την δυνατότητα ωρίμανσης των καρπών σε εξαιρετικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Σ' αυτόν τον τόπο που το κλίμα του (ξηρό με συχνούς βοριάδες) βοηθά
ιδιαίτερα την ανάπτυξη της καλλιέργειας
προσπαθούμε να αναδείξουμε την κάθε ποικιλία όπως ακριβώς της αξίζει.